Blogia
SobreatiC

VACANCES... UNA ALTRA OBLIGACIÓ???

Estem immersos en la primera fase de l’anomenada SETMANA SANTA, que generalment s’assimila amb VACANCES DE SETMANA SANTA.

AQUÍ invitem a dos nivells de reflexiÓ:

a) ¿ Té sentit que la progració escolar( les escoles públiques i, per tant, laiques també), l’universitari, el calendari laboral, etc es basi en una tradició per dogmes de fe de la religió Catòlica, quan la major part de població es declara( com a mínim) no practicant?

És més, tenint en compte que les dates d’aquesta setmana santa i Pasqua catòlica canvïen cada any perquè es basen en la major proximitat a una lluna plena després de l’equinoci de primavera( si no és correcte, prego rectificació)- perquè en els escrits sagrats per al dogma Catòlic consta que quan es va anar a l’hort de getsemaní a resar després de l’últim sopar hi havia una lluna plena gran i resplandent.... - hem d’estar tots pendents de quan caurà divendres sant cada any?

b) LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA( AMÉN) diu que tenim el dret a treballar. Però és un dret o és un deure? Perquè, si jo decidís no treballar mai més, l’estat m’acceptaria i s’ocuparia de mi? I si no he cotitzat? PERÒ ATENCIÓ, entremig de tanta obligació, Perquè tinc l’obligació de fer VACANCES? I si vull treballar? Perquè he de tenir de festa el mateix dia que tothom i gastar el doble per fer el mateix que tothom en el mateix moment, anar a les mateixes hores i col.lapsant les mateixes carreteres que tothom, sentir-me un animal estrany si no he decidit planificar cap desplaçament a mitja distància o no laboral....

MALGRAT LA CONFUSA ARGUMENTACIÓ QUEDA CLAR UNA COSA: si treballar és un dret, perquè fer vacances és una obligació?

La única explicació és que el sistema consumista exagerat on som només funciona si dediquem una gran part de les nostres capacitats a consumir i fer despesa, que ens obligarà a estar ben atrapats treballant fins i tot en feines que no suportem un munt d’hores i molts dies, fins que necessitarem com bojos tenir la possibilitat per obligació fer vacances i poder gastar molt per desestressar-nos, i poder justificar-nos que gastem el què volem perquè per això treballem com bojos, que ho haurem de fer fins a unes properes vacances on, després d’estar ben atrapats treballant fins i tot en feines que no suportem un munt d’hores i molts dies, fins que necessitarem com bojos tenir la possibilitat per obligació fer vacances i poder gastar molt per desestressar-nos, i poder gastar molt per desestressar-nos, i poder justificar-nos que gastem el què volem perquè per això treballem com bojos, que ho haurem de fer fins a unes properes vacances on, després d’estar ben atrapats treballant fins i tot en feines que no suportem un munt d’hores i molts dies, fins que necessitarem com bojos tenir la possibilitat per obligació fer vacances i poder gastar molt per desestressar-nos, i poder gastar molt per desestressar-nos, i poder justificar-nos que gastem el què volem perquè per això treballem com bojos, que ho haurem de fer fins a unes properes vacances on, després d’estar ben atrapats treballant fins i tot en feines que no suportem un munt d’hores i molts dies, fins que necessitarem com bojos tenir la possibilitat per obligació fer vacances i poder gastar molt per desestressar-nos, i poder .....

4 comentarios

patxaran -

jo sóc més polite, you know.

pintarrajeando -

la pregunta correcta és:
... perquè tu, quan treballes?

patxaran -

... perquè tú, quan fas vacances?

incredulasao -

10 punts per l\'enllaç de healthy life!!!!!!!!!!!!
Un visca pels aliments BIO! Un visca per l\'esport!
Un visca per The drugs don\'t work!